Vragen en antwoorden

Wat zijn de openingstijden van het park?

Park Meermond is toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang op alle dagen van de week. Het park is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen en scootmobielen.

 

Voor welke leeftijden is Park Meermond geschikt?

Park Meermond biedt recreatiemogelijkheden voor jong en oud. De speeltoestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen onder de 7 jaar hebben begeleiding nodig van een of meerdere volwassenen.

 

Mag ik een (kinder)feestje organiseren?

Ja, dat mag van zonsopgang tot zonsondergang op alle dagen van de week. Voor grotere feesten/bijeenkomsten, bijvoorbeeld van bedrijven, is toestemming nodig. De ontheffing (op grond van artikel 4:6 van de Algemene Plaatselijke Verordening) vraagt u aan door een e-mail te sturen aan gemeente@remove-thiss.heemstede.nl. Geef hierbij aan op welke datum en tijdstip het feest plaatsvindt. Tegen de ontheffing kan bezwaar worden gemaakt. Voor het aanvragen van de ontheffing bent u leges verschuldigd.

 

Zijn honden toegestaan?

Nee, honden zijn niet toegestaan in het park.

 

Mag je picknicken in het park?

Ja, maar er zijn geen picknicktafels of bankjes aanwezig.

 

Mag ik barbecueën op Park Meermond?

Nee, het is niet toegestaan om te barbecueën of open vuur te maken in het park.

 

Zijn er toiletvoorzieningen op het park?

Op het park zelf zijn geen toiletvoorzieningen. U kunt op werkdagen gebruik maken van de openbare toiletten in het gebouw van de gemeentewerf, Cruquiusweg 49 Heemstede.

 

Zijn er EHBO- of AED-voorzieningen in het park?

Op de gemeentewerf zijn EHBO- en AED-voorzieningen.

 

Mag ik overnachten in het park?

Nee, het park is alleen toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

 

Waar kan ik mijn afval kwijt?

Bij de ingang van het park aan de zijde van Cruquiusweg staat een afvalcontainer waar u uw afval in kunt achterlaten. Op het park zelf staan geen afvalbakken.

 

Kun je zwemmen in Park Meermond?

Nee, er is geen zwemwater op het terrein.

 

Wie zorgt voor het onderhoud op Meermond?

De gemeente Heemstede is eigenaar van het park. Een groot gedeelte van het onderhoud wordt gedaan door Stichting MEERgroen. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! Neem contact op met Eric Jagtman, tel. 06-43 80 38 37 of per e-mail eric.jagtman@kpnmail.nl

 

Parkeren

Auto’s kunnen parkeren op de parkeerplaats van de gemeentewerf, Cruquiusweg 49 in Heemstede. Fietsen kunnen geparkeerd worden bij de ingang van het park aan de zijde van de Cruquiusweg. Op het terrein van Park Meermond is het niet toegestaan om te (snor-, brom-) fietsen.

 

Waar kan ik een melding doen over Park Meermond?

Met opmerkingen/vragen kunt u terecht op  www.heemstede.nl/meldpunt of telefonisch via (023) 548 57 62.