Speelbos Meermond

Park Meermond ligt in de gemeente Heemstede, tussen de gemeentewerf en het Spaarne. Maar wist je dat Meermond vroeger een vuilnisbelt was? Daar zie je nu helemaal niets meer van. Op het oude vuil is namelijk veel schone grond gestort. Je ziet dat de natuur zich hier weer ontwikkelt. Ook zijn bomen en struiken geplant en bloemenmengsels ingezaaid.

In een speelbos heb je alle ruimte om te spelen. Hier kun je in bomen klimmen, hutten bouwen, en je lekker uitleven. In Park Meermond ligt ook een duurzaamheidspad. De borden langs dit pad geven uitleg over het milieu en de omgeving. Zo leer je de geheimen van de natuur en de omgeving van Meermond kennen.

Welke planten en dieren kom je tegen?

Het park is in 2010 aangelegd met behulp van leerlingen van 10 Heemsteedse basisscholen. Vooral in het voorjaar en de zomer kun je goed zien dat de bomen en struiken in het park goed groeien en dat dieren zich er thuis voelen. Boven het terrein zijn zelfs al roofvogels gezien! Ook de ijsvogel is al meerdere keren gespot! Op het terrein is voor deze vogel een ijsvogelwand aangelegd. Langs het Spaarne ligt ook een poel. Als straks de oevers zijn begroeid, ontstaat hier een prima verblijfplaats voor amfibieĆ«n, zoals padden en kikkers.